Proiect EduSport Sana – COMUNICAT

Clubul Sportiv Fortuna Bucuresti in parteneriat cu Primaria Sectorului 2 si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti Sector 2 deruleaza proiectul ”EduSport Sana”. Proiectul urmareste cresterea gradului de constientizare in randul comunitatii din Sectorul 2 cu privire la efectele negative ale posturii gresite si ale mersului incorect asupra dezvoltarii copiilor si promovara beneficiilor activitatilor fizice pentru sanatate si recreere, ca parte integranta a modului de viata.

Obiectivul proiectului este acela de a imbunatati capacitatea profesorilor de sport si a educatorilor de a prevenii deformarile castigate ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze si lordoze) si modificarile biomecanicii mersului in randul copiilor, precum si de a corecta pozitia vicioasa a corpului si mersului gresit, prin dezvoltarea unor exercitii, metode si activitati sportive adaptate si atractive pentru copii.

In cadrul proiectului vor fi organizate mai multe sesiuni de informare si module practice  la care vor participa educatori, invatatori si profesori de sport. Acesta se vor desfasura  in cadrul: gradinitei Castel  , gradinitei Licurici , scolii gimnaziale nr. 24  si a scolii gimnaziale nr. 4.

Clubul Sportiv Fortuna Bucuresti a fost infiintat in anul 2012, ca o asociatie sportiva, cu personalitate juridica romana, non-guvernamentala, non-profitsi are ca scop principal interesul dezvoltarii bunastarii societatii, creand o legatura intre comunitate si institutiile publice, atat pentru a face fata provocarilor din domeniul sportului, cat si pentru a aduce un impact pozitiv in intreaga comunitate asupra sanatatii, incluziunii sociale, voluntariatului si educatiei, prin si pentru sport.

Misiunea Clubului este de a promova beneficiile sportului “in” si “in afara” terenului de sport, mai ales in randul copiilor si adolescentilor, pentru formarea deprinderilor de a face miscare si pentru cresterea rapida a interesului pentru practicarea sportului pe toate palierele (personal, familial, de grup/colectiv, comunitate locala si nationala).

Locul desfasurarii proiectului:

In cadrul proiectul au fost organizate mai multe sesiuni de informare si module practice in scolile gimnaziale si gradinitele de pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti, respectiv:

Gradinita Castel
Gradinita Licurici
Scoala gimnaziala nr. 24 
Scoala Gimnaziala nr. 4
Proiectul nostru

EduSport Sana

Obiectivul proiectului este acela de a imbunatatii capacitatea profesorilor de sport si a educatorilor de a prevenii deformarile castigate ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze si lordoze) si modificarile biomecanicii mersului in randul copiilor, precum si de a corecta pozitia vicioasa a corpului si mersului gresit, prin dezvoltarea unor exercitii, metode si activitati sportive adaptate si atractive pentru copii.

Proiectul urmareste cresterea gradului de constientizare in randul comunitatii din Sectorul 2 cu privire la efectele negative ale posturii gresite si ale mersului incorect asupra dezvoltarii copiilor si promovarea beneficiilor activitatilor fizice pentru sanatate si recreere, ca parte integranta a modului de viata.

Vrei sa afli mai multe detalii despre proiectul EDUSPORT SANA?

Sportul este un izvor de sănătate şi prospeţime, un factor de longevitate.

Ana Aslan